Havnene er en vigtig del af livet som sejler. Der skal være ordentlige faciliteter og mulighed for at gå på toilet og i bad, ligesom der også gerne må være benzin og diesel. Og så må der naturligvis også godt være noget stemning og sjæl. Der er over 300 fritidshavne alene i Danmark, så der er nok at vælge imellem. Her kigger vi nogle af de mest idylliske havne i kongeriget.

Rørvig Havn

Er man på vej rundt om Sjælland, må man endelig ikke snyde sig selv for et besøg i Rørvig, der ligger i Oddsherred på den nordlige del af Sjælland. Det idylliske fiskerleje er meget populært i sommermånederne, og her summer af stemning og glade dage.

Gershøj Havn

Er man på togt i Roskilde Fjord, skal man lægge kursen forbi den lille hyggelige og idylliske Gershøj Havn, hvor man kan på den lokale kro kan få sig et måltid mad produceret af råvarerne fra regionen. Har du børn med – og er vejret godt – ligger der i nærhed af havnen en fin familievenlig strand, hvor man kan fordrive nogle timer.

Ærøskøbing

Sejlere med hang til det sydfynske øhav har uden tvivl lagt til i Ærøskøbing Havn og Marina. Her finder du en dejlig atmosfære og masser af faciliteter som legeplads, minigolf og muligheder for at grille. Ikke så langt fra havnen ligger den dejlige badestrand Vester Strand, som er kendt for sine farverige badehuse.

Lundeborg

Er du trist og har du sorg i sinde – så tag med mig ned til Lundeborg. Teksten fra den gamle dansktop-slager holder også for sejlere, der kan lægge til i den gamle hyggelige fiskerhavn på østsiden af Fyn, hvor der er udsigt til Langeland.

Ebeltoft

Ebeltoft Skudehavn er omgivet af gamle røde træhuse, som er med til at skabe en speciel stemning i den østjyske havn, der er delt i to – skudehavn og lystbådehavnen. Kommer du til Ebeltoft, er det naturligvis helt oplagt at besøge Fregatten Jylland, der er en af landets helt store seværdigheder. Der er også mulighed for at leje cykler og begive sig rundt i det natursmukke landskab på Djursland.

Nyhavn

Danmarks muligvis mest kendte havn ligger i hjertet af København, og kommer du forbi en sommerdag, kan du være helt sikker på at opleve en summen af liv – og masser af mennesker, der vinker til dig fra kajen. Et oplagt sted, hvis man gerne vil kombinere sejlturen med lidt københavnerstemning af den mere kulørte slags.

På nettet er det muligt at finde en havneguide over alle danske havne og se, hvad den enkelte havn byder på af forskellige faciliteter. Har du og din besætning særlige behov, kan I kan ganske enkelt klikke af, hvilke faciliteter, der skal være i havnen og søge.

Ohøj – og god fornøjelse i de danske havne.