Når uheldet er ude og vores ferie i år kommer til at tegne sig noget anderledes, end vi havde forventet, så er der jo gode muligheder for at opleve vort eget land. For dem, som vil have den bedste oplevelse af Danmark og det billede af Danmark, som vi hører beskrevet i fædrelandssangene.

For Danmark er med næsten 8.000 kilometer kystlinje som skabt til ferie til vands og til sejlads, og det er der, hvor vort land tager sig bedst ud. Når du vil se Danmark og gøre det på en måde, som du aldrig kommer til at se igen, så er det med at sejle rundt til de mange små havne og se de mange øer, som dette flotte land består af.

Bliv herre til havs

Når du sejler rundt, så er du også selv herre over ferien, og med mindre du kører efter et fuldstændigt stringent mønster og kalender, så er det måske også en ferie, som tiltaler mange, for du er ikke bundet af at skulle nå noget til et bestemt tidspunkt. Du kan selv bestemme, og det kan give nogle oplevelser, som er unikke, for man kan tage sig tid til at opleve tingene på en anden måde og se tingene fra helt andre vinkler, end hvis man skal skynde sig videre konstant. Ferien handler om at slappe af og tage det roligt, så man kan komme videre i hverdagen med fornyet styrke, når ferien er slut.

Den ideelle ferie findes måske ikke, men når du er ude på bølgen blå, så får du set, hvor forskellig de mange kilometer kystlinje faktisk er, og hvor meget diversitet der er selv i et lille land som Danmark. Men det er ikke altid noget, som man kan se, når man kører i bil, eller hvis du holder ferie i et sommerhus i et at de store turistområder i Danmark.