Der er rige muligheder for at få sejlerlysten styret i de danske farvande, og uanset hvor du har din båd liggende, er der ikke mange timers sejlads, før du rammer nogle naturskønne områder.

Her kommer nogle bud på ture, som du kan overveje at prøve af, næste gang du stævner ud.

Det sydfynske øhav

Et af de mest populære områder at sejle i er det sydfynske øhav, hvor det smukke landskab og de mange småøer gør det oplagt at tage på tur. Her findes masser af muligheder for at gøre stop på en af de mange små hyggelige øer, der ligger som perler på en snor. Tager man afsted fra Faaborg, kan man få mange dage til at gå med at øhoppe og suge til sig af oplevelserne i de mange små samfund, hvor der også er masser af muligheder for aktiviteter for hele familien. Øerne, du kan besøge, er blandt andre Lyø, Avernakø, Skarø, Drejø og Hjortø. En af de mere populære destinationer i det sydfynske øhav er idylliske Ærø, hvor man kan lægge til i tre havne.

Sejerøbugten

Mange lystsejlere lægger ruten rundt om Sjælland, og på vejen kommer man forbi den smukke Sejerøbugt, hvor det er oplagt at sænke farten og besøge de smukke øer Sejerø og Nekselø og lægge til i den hyggelige havn i Havnsø, hvor man kan proviantere, spise en dejlig frokost eller måske snuppe en omgang minigolf.

Limfjorden

Limfjorden er som skabt til sejlads, og især området vest for Løgstør er perfekt til en sejlerferie, idet der her er “frit” vand at boltre sig i. Her møder du smukke udsigter til de bakkede kyststrækninger, og har du børn med ombord, vil de helt sikkert fryde sig over de mange sæler, der findes i dette område. Skal du på ø-hop, er det oplagt at besøge de smukke øer Livø og Fur, der hver især har masser at byde på. Limfjorden er som skabt til en sejlerferie på flere uger, og der er så meget at komme efter, at du helt sikkert kan komme igen uden at gentage dig selv.

Anholt

Det er nærmest et must for enhver lystsejler at besøge Anholt, der ligger ude midt i Kattegat. Turen derud kan være lang, hvis man stævner ud fra Sjælland, men besøget er det hele værd. Ikke mindst hvis man er til strande, for Anholt har massevis af gode muligheder for enten at dase eller gå ture i på de sandklædte kyststrækninger. Der er også mulighed for at leje cykler og kigge nærmere på den smukke natur på øen.

Dette var blot et lille udpluk af mulige sejlture i de danske farvande, så gå på opdagelse på nettet eller brug dit sejlernetværk. Som en hjælp til tursejlerne har Dansk Sejlunion udgivet en app med alle nødvendige informationer om havne og turbøger, og samtidig kan du også følge dine sejlervenner.